Via partner
Vorstelijk tafelen in Nederland onze vaderlandse kookgeschiedenis , Janny de Moor
Artikelnummer: 9789090281964 OverzichtKLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER
VORSTELIJK TAFELEN IN NEDERLAND
Ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk presenteren wij met gepaste trots de jubileumuitgave Vorstelijk Tafelen in Nederland. Dankzij de medewerking van het Koninklijk Huisarchief hebben we tien vorstelijke gerechten, geserveerd aan het hof van Koning Willem I, kunnen opsporen, nakoken en beschrijven. Deze recepten én 150 van de mooiste gerechten uit onze vaderlandse kookgeschiedenis hebben ons geïnspireerd om voor een vorstelijke uitstraling te kiezen.
Het boek geeft een boeiend overzicht van de culinaire ontwikkeling in Nederland vanaf het begin van de jaartelling.
Dat overzicht wordt verlucht met beroemde eettaferelen van Hollandse meesters uit het Rijksmuseum, Amsterdam Museum en Museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam.
Meeslepende recepten van Carolus Battus, de eerste culinaire publicist van ons land (1593) stellen u in staat de vrolijke keuken van weleer te proeven.
Via de veelbewogen twintigste eeuw met de meest typerende vaderlandse gerechten belandt u bij de nieuwe duurzame trends van de 21e eeuw. Dit alles afgewisseld met smakelijke anekdotes, interviews en authentiek fotomateriaal. Maar ook het restaurant van de toekomst en de spelregels voor de Nieuwe Nederlandse Keuken worden met verve belicht.
Smaakmakende gerechten van toen en nu. Een uitdaging voor wie van koken houdt.
STICHTING ONTWIKKELING NEDERLANDSE KOOKKUNST,
HEEMSTEDE
Ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk presenteert Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst de jubileumuitgave Vorstelijk Tafelen in Nederland. Een unieke beschrijving van de vaderlandse kookgeschiedenis, boordevol vorstelijke gerechten! Laat u verrassen of verras uw vriend, vriendin, relatie of familie met een kostelijk verhaal over de Nederlandse kookkunst met vorstelijke gerechten van Koning Willem I in de hoofdrol! Kenmerken: luxe uitvoering met harde kaft, full colour, 250 pagina's, formaat 208 x 288 mm, 300 foto's en illustraties, 150 authentieke gerechten en receptuur met volledige beschrijving aanbevolen lectuur.
Dit verrassende kook- kijk en leesboek geeft een boeiend overzicht van onze eetcultuur en de geschiedenis van de Nederlandse Kookkunst tot de dag van vandaag. Het rijk geïllustreerde boekwerk begint bij de jaartelling en bereikt een eerste mijlpaal in 1593 als van de geneesheer en hobbykok Carolus Battus uit Dordrecht het eerste in Nederland gedrukte kookboek verschijnt. De ontwikkeling van de Nederlandse keuken door de eeuwen heen wordt in beeld gebracht aan de hand van prachtige eettaferelen van beroemde Hollandse Meesters uit de collecties van het Rijksmuseum, van Googh Museum, Amsterdam Museum en Museum Boymans van Beuningen. Maar ook met zeldzame authentieke menukaarten, nostalgische reclameaffices en tientallen historische foto's uit de archieven van het ANP evenals smakelijke anecdotes en bijzondere interviews.
MENINGEN: Superleuk boek, iedereen aan te raden die van koken en het koningshuis houdt.
Leuke weetjes over het koningshuis en interessante recepten.
Gewicht
1,239 Kg
Uitvoering:
Hardcover
Fotografie (Foto's)
culinair fotograaf Henny Brouwers, St. Oedenrode+verzameling beeldmateriaal: Jan F.M. Krems+Koininklijke Huisarchief: dhr. L.J.A. Pennings+schilderijen: Martijn Pronk (Rijksmuseum), Alexandra Gaba-van Dongen (Museum Boymans van Beuningen)+Joyce Edwards (A
Fotografie (extra regel):
antieke tinnen schotels: Mevrouw Andra van Dongen-Mulder (Rotterdam)
Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
Van der Let & Partners Identity, Heerenveen
Aantal pagina's
255 excl. Reclamelogo pagina
NUR/NUGI
GEEN OPGAVE