Via partner
Soepbijbel Van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep , Heleen, Timmermans
Artikelnummer: 9789048839834 OverzichtKLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER
Soepbijbel is hét naslagwerk voor de soepliefhebber
SOEPBIJBEL IS HÉT NASLAGWERK VOOR DE SOEPLIEFHEBBER
In Soepbijbel vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep. Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfoto’s leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soeps, zoals bouillons trekken, roux kloppen en consommé maken. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels.
MEER DAN 130 SOEPRECEPTEN
HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
LEER VERSCHILLENDE BOUILLONS MAKEN
DUIDELIJKE STAP-VOOR-STAPFOTO’S
DIVERSE BRODEN, TOPPINGS EN SMEERSELS
Heleen Timmermans opende in 2005 de deuren van haar soepbar Zuppa in het Belgische Hasselt. Hier serveert ze volgens een dagelijks wisselend menu verse soep; van traditionele soepen met ballen tot exotische, altijd originele smaakcombinaties. Haar soepbar is zelfs twee keer verkozen tot Beste Soepbar van Vlaanderen.
In Soepbijbel vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep. Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen en consommé maken. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels.
MENINGEN: Als je van soep houdt dan is dit je lijfboek. Variatie en goede recepten, keus voor veel of weinig ingrediënten, goede tips. Heerlijk.
Een echte aanrader als je gek bent op soep. Mooi ingedeeld in verschillende soorten soep met makkelijke en lekkere recepten.
Er staan weliswaar veel tips en tricks en basiskennis in maar geen klassieke recepten. Zo zoek je tevergeefs naar een doodgewone ossenstaartsoep, champignonsoep of koninginnensoep. Aangezien het woord bijbel een basis impliceert, vind ik dit geen boek dat deze (ere)titel verdient.
Het is handig als er duidelijker staat aangegeven voor hoeveel mensen het recept is. En ik had verwacht dat er meer in zou staan, meer a la groentebijbel.
Het liefst eet ik elke dag soep: lekker makkelijk en lekker snel.
Deze bijbel staat vol met vernieuwende recepten, klassiekers en inspiratie voor andere gerechten.
Dik boek en zeker de prijs waard.
Met het koude weer op komst, is er niets lekkerder dan weer opwarmen met een heerlijke kop zelfgemaakte soep! Dit boek biedt super veel lekkere en verrassende opties voor ieder wat wils. Heb je zin om wat langer in de keuken te staan, of wil je in een kwartiertje een soepje op tafel hebben staan? Laat je inspireren door de Soepbijbel! Hmmmmm...
Mooi cadeau voor de hobbykok. Mooie recepten, mooie foto's, goed uitgelegd, makkelijk te maken
Net dit kookboek voor mijn verjaardag gekregen en super enthousiast! Ik was altijd al dol op soep, maar val meestal terug op die paar klassiekers die ik goed ken. Nu dus meer ideeën die ook nog eens makkelijk uitvoerbaar zijn. Vooral de recepten in het deel speciale soepen zijn voor mij nieuw en erg lekker. Heerlijk voor een warme lunch of na een koude dag een dampende kom soep. Ook fijn als je veel vrienden over de vloer krijgt.
Veel goede recepten
Voordat ik dit boek kreeg, had ik nooit gedacht dat er zo veel soorten soep zouden zijn! Er staan zowel bekende klassieke soepen in, zoals bijvoorbeeld uiensoep, als soepen met bijzondere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld anijs. Echt heel leuk voor de variatie. Daarnaast vond ik de uitleg over je je eigen bouillon kan trekken erg leuk en een goede toevoeging aan het boek.
Gewicht
1,221 Kg
Uit jaar:
2017
Uitvoering:
Hardcover
Uitgever(Label):
Carrera Culinair is imprint van Overamstel
Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Tijs Koelemeijer
Fotografie (Foto's)
Simone van den Berg
Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
Tijs Koelemeijer
Tekeningen van:
Tijs Koelemeijer
Zetwerk:
Krijnie Gerritsen, bijzee
Aantal pagina's
430 incl. Register+Adressen&Links
NUR/NUGI
440 Eten en drinken algemeen