Via partner
Groente uit zee recepten en informatie over zeewier en algen , Lisette Kreischer
Artikelnummer: 9789021560076 OverzichtKLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER
Het nieuwe goud uit de zee: zeewier is lekker, voedzaam én milieuvriendelijk. lisette kreischer, vegan-kookboekenauteur, en marcel schuttelaar van de stichting noordzeeboerderij, sloegen voor dit unieke boek de handen ineen.
In groente uit zee lees je álles over zeewier: over groei, de soorten en de samenstelling, tot informatie over voedingswaarde en bereidings- en aankoopadviezen. en natuurlijk kun je zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten.
Zilt heeft de wind mee, ontdek het zelf! met de aankoop van dit boek steun je de stichting noordzeeboerderij.
Groente uit zee is ook verschenen in de vs (ocean greens) en in Duitsland (algen).
Groente uit zee is het nieuwe kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten. Van de maker van de Dutch Weed Burger.
MENINGEN: De schrijfster heeft kennis van zaken over alle varianten die op de markt worden aangeboden. Tevens geeft ze duidelijk overzicht van alle organisaties die aan informatie-uitwisseling op dit vlak doen en de aanbieders van dit product. Hele inspirerende recepten worden in het boek uitgewerkt.
dit boek is een must have voor vegans. duidelijke recepten en uiteraardvol met supergezonde wieren en algen. ik heb veel inspiratie uit het boek gehaald bedankt
Echt een geweldig boek met mooie foto's, lekkere recepten en goede informatie. Ik heb al heel veel vega en vegan kookboeken, maar dit is echt een aanvulling. De Herfstige Wilde Rijstsalade met Hijiki, Springtime Noodle & Sea Fest, het Zeemans brood...allemaal toppers!! Maar ook de Non*Fish Sauce and Everything Goes Weed Mix..heerlijk!!
Een boek over koken met zeewier? Het intrigeerde mij meteen en de prachtige foto’s trokken mij meteen over de streep. Het is een boek vol duidelijke uitleg over het hoe en het waarom van het eten en koken met zeegroente. De recepten zijn origineel, maar zeker goed te doen. Achterin vind je alle informatie die nodig hebt om de ingrediënten te vinden. Veel is online te verkrijgen, maar bij de Ekoplaza hadden ze alles wat ik nodig had en tot mijn verbazing kon ik ook goed bij mijn AHxl terecht. Het eerste gerechtje wat ik maakte was de Pesto from the Sea en dat leverde een heerlijke pittige pesto op. Samen met wat penne, de rest van de rucola en de pijnboompitjes leverde dit een heerlijke Pasta Pesto op, die zeker vaker op het menu zal komen.
Heerlijke recepten, verrassend. prachtig vormgegeven kookboek met veel informatie. Mooie foto's. Sommige ingrediënten zijn niet in de supermarkt te koop (tenminste niet bij mij) , dus wel even zoeken en iets meer moeite daarvoor doen. Vaak wel te vinden bij natuurwinkels. Maar dan heb je ook een lekkere maaltijd op tafel.
Het boek brengt inspiratie over het telen van zeegroenten...
Groenten die je vaak enkel gedroogd in de natuurvoedingswinkel kan vinden.
Een heldere uitleg over herkomst, gebruik én inhoudsstoffen staan hier prachtig uitgewerkt...
Het is een mooi extraatje dat er nu over zeeboerderijen gesproken wordt... dat zet meerdere mensen misschien aan tot nadenken én tot anders consumeren.
Het is een mooi kookboek met een goed en duidelijk beschrijving van de verschillende zeegroentes. Het is met liefde geschreven en een genot om te lezen, vooral de titels van de recepten, sommige zijn geinig. Ik ben ontzettend blij met dit boek
Ik ben sinds een paar weken in het bezit van dit prachtige boek. Het is werkelijk een genot om door the bladeren alleen al vanwege de prachtige foto’s van al het moois wat de zee te bieden heeft. Van elk recept is er een foto en die maken het nog aantrekkelijker.
Het is een bijzonder, vernieuwend boek want zoveel zeewier eet de Nederlander nog niet. Daarom is het heel fijn dat er veel informatie instaat over welke zeewieren er zijn, waar ze vandaan komen, wat ze bevatten, alles is nauwkeurig beschreven. Zeewier heeft de toekomst, dat is duidelijk. Enerzijds omdat het zoveel voedingsstoffen bevat en anderzijds omdat het op grote schaal geproduceerd kan worden. Echter de smaak van zeewier is dus ook erg nieuw en daar moet ik nog steeds aan wennen. De recepten zijn geweldig, die konden niet beter, maar die zeewiersmaak blijft erg overheersend en het heeft mij nog niet zo blij gemaakt. Sowieso is het erg moeilijk om alle zeewiersoorten die gebruikt worden te vinden. Dat is nog een hele zoektocht op zich, maar dat heb je als je voorop wilt lopen. Waarschijnlijk ligt het over een paar jaar in de schappen van Albert Heijn en wordt die zoektocht een stuk makkelijker.
De recepten zijn allemaal veganistisch, dat was mij niet zo duidelijk toen ik de voor- en achterkant zag maar ik vind het niet erg omdat ik al vaker veganistisch eet. Als je niet bekend bent met het ‘nieuwe eten’ zoals tegenwoordig gezegd wordt wanneer het gaat om gebruik van superfoods, ongebrande noten, ahornsiroop etc. dan is dit boek nog meer wennen. Je zal dan een hoop nieuwe ingrediënten in huis moeten halen. Ik vind het zelf de moeite waard want je krijgt er een voedzame en gezonde maaltijd voor terug. Vooral de ‘green kickstart’ en de ‘decadente cholorella & bramenswirl’ vind ik bovendien heerlijk. Helaas was de bekende Dutch weed burger voor mij geen succes. Ik had nog nooit tempé gegeten en voor mij is dit niet weggelegd.
Het is een heel veelzijdig boek, recepten voor alle seizoenen, alle smaken, alle maaltijden (van ontbijt tot zelfs een geweldige zeewiertaart) staan erin. Er staan ook veel recepten in die voor kinderen geschikt zijn.
Ik vind het boek een aanrader omdat het goed doordacht is, een prachtige vormgeving en inhoud heeft, alleen het is wel wennen aan de nieuwe smaken en nu nog wat moeizaam om zeewier te vinden.
ze zien er lekker uit en makkelijke te maken
Gewicht
0,983 Kg
Uit jaar:
2015-2018
Uitvoering:
Hardcover
Uitgever(Label):
Kosmos, Utrecht
Uitgever(Label)(voor België):
Kosmos, Antwerpen
Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Diewertje van Wering
Fotografie (Foto's)
Recepten: Lisette Kreischer+overige:St. Noordzeeboerderij+Schuttelaar 7 Partners+Geert Gordijn+hortimare+Dos winkel+Wild wier+Naturalis
Auteursfoto (Portretfoto):
Maurits Bos (Lisette Kreischer)
Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
Diewertje van Wering
Aantal pagina's
192
NUR/NUGI
440 Eten en drinken algemeen+410 Natuur populair algemeen (Op achterkaft foutief 420 vermeld?(