Via partner
Eten Tegen Kanker De Rol Van Voeding Bij Het Ontstaan Van Kanker , Richard Béliveau
Artikelnummer: 9789021581859 OverzichtKLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER
Wat kunnen we doen om kanker te voorkomen en te genezen? Zijn we zelf bij machte om ons tegen deze slopende ziekte te verweren? Het antwoord is: ja!
In dit rijk geïllustreerde boek tonen twee prominente artsen en onderzoekers op het gebied van kanker aan dat onze eetgewoonten een cruciale rol spelen in het voorkomen en bestrijden van deze verschrikkelijke ziekte.
Dat een gezonde voeding van belang is om in goede conditie te blijven, horen we vaak genoeg. Eten tegen kanker gaat echter veel verder. Dit boek:
- is gebaseerd op gloednieuwe wetenschappelijke feiten over kanker en voeding;
- maakt duidelijk dat geneeskrachtige voedingsmiddelen als kool, knoflook, frambozen, bessen en andere soorten fruit, groene thee, kruiden en chocolade de vorming van tumoren in ons lichaam kunnen voorkomen.;
-levert nieuw onomstotelijk bewijs dat de vorming van bloedvaten in tumoren
[tumorale angiogenesel, waardoor de kankercellen worden gevoed, kan worden afgeremd door een aangepast dieet;
-laat zien dat eten een bewuste bezigheid is. Dankzij de heldere voedingsadviezen kunnen we de statistieken nu in ons voordeel wijzigen!
Dr. Richard Béliveau is vooraanstaand expert op het gebied van kankeronderzoek, hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de universiteit van Quebec in Montréal.
Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker en gespecialiseerd in oncologie, en verbonden aan het Laboratorium voor moleculaire geneeskunde en hemato-oncologie van het Sainte-Justine Ziekenhuis in Montréal.
De toename van kanker in onze samenleving heeft veel meer te maken met levensstijl dan met erfelijkheid, ontdekten Richard Béliveau en Denis Gingras. In 'Eten tegen kanker' beschrijven de wetenschappers op vernieuwende wijze de oorzaken van kanker én het tegengif. Dat roken kanker kan veroorzaken weet iedereen, maar dat een derde van alle kankergevallen is terug te leiden naar een verkeerd eetpatroon is veel minder bekend.
Toch is dat goed nieuws. Het betekent immers dat we niet hoeven te wachten op een wondermedicijn; we kunnen de ziekte in de kiem smoren! Niet door 'zomaar' gezond te leven, maar door heel gericht bepaalde producten wel of niet te consumeren. Welke heilzame werking de verschillende voedingsstoffen hebben en welke ziektes je ermee kunt voorkomen, lichten Béliveau en Gingras op wetenschappelijke wijze toe.
MENINGEN: Dit boek veranderd je kijk op kanker én voeding. Het boek is razend interessant en doet je echt beseffen hoe belangrijk goede en vooral gezonde voeding voor je lichaam is. Als je je gezondheid hoog in het vaandel hebt staan, dan mag dit boek gewoonweg niet ontbreken in je boekenkast.
Een boek die eigenlijk iedereen moet lezen. Maakt kanker van een onzichtbare vijand die uit het niets opduikt tot een ziekte waarvan ik het ontstaan nu snap door de duidelijke uitleg. Eindelijk begrijp ik hoe kanker ontstaat en wat het doet.
En nog mooier , je krijgt een wapen in handen om het proberen te voorkomen of ondersteunen bij de genezing.
Het maakt je bewust van de invloed wat eten op ons lichaam heeft.
Heel duidelijk uitgelegd en prettig om te lezen.
Een helder geschreven boek over een moeilijk onderwerp: kanker. De auteurs maken met een wetenschappelijke onderbouwing duidelijk, dat wij zelf veel kunnen bijdragen aan het voorkomen van deze ziekte. Door aanpassingen in ons menu kunnen we kanker op een afstand houden en kun je toch blijven genieten van lekker eten. Ik pas het nu al maanden zelf toe. Dit boek is een must voor iedereen die voor een gezonde lifestyle kiest.
Geschreven door twee kankerspecialisten uit Montreal. Zij hebben veel onderzoek gedaan naar het verband tussen voeding en kanker en publiceerden regelmatig hun bevindingen in vakbladen. Zij vonden dat de gewone burger ook deze informatie tot zich moest kunnen nemen en schreven daarom dit zeer heldere en degelijke boek.
De enige kanttekening die ik erbij zou willen plaatsen - maar die verder totaal geen afbreuk doet aan het boek - is, dat zij schrijven over stoffen in bepaalde voeding die kanker kunnen tegengaan, terwijl aan de andere zijde (bewerkte) voeding zou kunnen worden onderzocht op stoffen die kanker in de hand werken.
Het is een boek met een onderwerp waarvan het nuttig zou zijn dat iedereen er kennis van nam!
ik had vorig jaar anti-kanker gelezen, waarin verwezen werd naar dit boek.
Ik vind de schrijfstijl op zich van "eten tegen kanker" niet per sé aangenaam - leest niet echt makkelijk door.
Echter, de adviezen en wetenschappelijk onderbouwde inzichten zijn heel interessant en de moeite waard voor iedereen die met kanker werd geconfronteerd of gezonder wil gaan eten.
Er zijn heel weinig boeken of betrouwbare informatie in het algemeen over dit onderwerp (zonder dat het te spiritueel, alternatief of ronduit melig wordt), dus in dat opzicht is dit boek absoluut een baanbreker.
Daarom ben ik ook van plan het kookboek nog aan te schaffen.
Leerzaam, wetenschappelijk en duidelijk boek! Het zou verplicht in de boekenkast van elk mens moeten staan. Wij kunnen zelf onze leefwijze, geen eetgewoonte, maar lijfwijze veranderen door bewust daarvoor te kiezen. Daarnaast zouden de artsen van tegenwoordig verplicht lessen in voeding moeten krijgen en minder de medicijnenkant kiezen.
Tijd voor een revolutie!
Gewicht
0,765 Kg
Uit jaar:
2006-2007
Uitvoering:
Paperback
Uitgever(Label):
Kosmos-Z&K, Utrecht
Uitgever(Label)(voor België):
Kosmos-Z&K, Antwerpen
Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Studio Angela Damen, Utrecht
Vormgeving binnenwerk: (255 tekens)
Elgraphic+DTQP , Schiedam
Vertaald door:
Dick van Alkemade
Oorsponkelijke titel
Les aliments contre le cancer
Aantal pagina's
214
NUR/NUGI
860 Gezondheid algemeen