Via partner

Vers! Makkelijk gerechten waar je energie van krijgt , Donal Skehan

Artikelnummer: 9789046821299
Artikel 27 van 43
€ 10,00
Overzicht

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

VERS! staat boordevol toegankelijke recepten waarvan er zeker een aantal in je vaste repertoire terechtkomen. Van chunky maaltijdsoepen bomvol smaak en kleurrijke, vullende salades tot aromatische stoofpotjes en goddelijke taarten: dit boek voorziet in vrijwel elke behoefte. Met flair en enthousiasme deelt Donal Skehan zijn liefde voor koken met de lezer. Door goede keuzes te maken en de tijd te nemen om te koken en te eten, heeft hij de perfecte balans tussen lekker en gezond gevonden.

‘Donal is een briljante jonge chef die lichte, verrassende, heerlijke gerechten maakt die je direct wilt opeten. Hij is wat hij is: een authentiek talent en een absolute pro.’ Jamie Oliver
‘Donal Skehan is mijn held in de keuken.’ Nigella Lawson
‘Fris, jong en vol enthousiasme. Maar Skehan is bovenal een waar culinair talent.’ Rachel Allen

MENINGEN: Ze noemen hem de nieuwe Jamie Oliver, uit Ierland dan wel.... En zie ik die vergelijking wel: Donal is net zoals Jamie een enthousiaste kok die vol passie heerlijke en gezonde maaltijden klaar maakt... Maar stiekem is hij nog net een beetje leuker. Waarom? Dat vertel ik je graag:
Ik zou allereerst eerlijk vertellen dat ik nog nooit van Donal Skehan had gehoord en dat terwijl hij in Engeland en Ierland al razend populair is en al meerdere boeken heeft uitgebracht. Na een paar filmpjes te hebben gekeken op zijn youtube kanaal was ik razend enthousiast! Hij is vrolijk, duidelijk, integer en bovenal; echt 100% zichzelf. Geen sterallures, geen moeilijke woorden...
Gelukkig mogen wij sinds kort ook van deze leuke en spontane kok genieten, Vers! was allereerste boek en is nu dus ook in het Nederlands verkrijgbaar. (Hij heeft al 6 boeken op zijn naam) Het eerste wat opvalt zijn de prachtige foto's; ze zijn allemaal is duidelijk zorgvuldig gemaakt en gekozen. Een leuk detail hierover is dat alle foto's in dit boek door Donal zelf en zijn vrouw Sofie zijn gemaakt. Een klein minpuntje wat ik heb kunnen ontdekken is dat niet van elk gerecht een foto is geplaatst, ik ben erg visueel ingesteld en ik zie graag al voordat ik iets ga maken wat het eindresultaat zou (moeten) zijn. Gelukkig komt dit maar enkele keren voor en het feit dat van bijna alle andere gerechten een pagina grote foto is geplaatst maakt dit al weer een heleboel goed.
Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken;
- De beste maaltijd van de dag (ontbijtjes dus!)
- Eten onderweg
- Supersnelle suppers
- Tijd voor een relaxed diner
- Toetjes en ander lekkers
- Voorraadkastkoken
Het opvallende van deze opdeling vond ik vooral het feit dat hij 2 aparte hoofdstukken heeft gemaakt voor het avondeten; eentje voor als je weinig tijd hebt om te koken en eentje voor als je lekker de tijd hebt om in de keuken te gaan staan. Ik vind dit echt ontzettend prettig, want doordeweeks, als ik het dus vrij druk heb om uitgebreid te koken, heb ik er ook geen behoefte aan om veel tijd te verliezen aan het flink doorbladeren door een kookboek, op zoek naar dat ene snelle recept. Een klein nadeel is wel dat de bereidingstijd niet aangegeven wordt, hierdoor zou je deze zelf moeten inschatten. Door dit gemis is de opdeling tussen de twee avondeten hoofdstukken dus echt wel een fijne oplossing.
Ook het hoofdstuk Voorraadkastkoken vond ik erg vernieuwend en inspirerend. Hier geeft Donal allerlei recepten voor dressings en kruidenmixen die handig zijn om op voorraad te hebben. Ook perfect dus voor doordeweeks!
Ik zelf heb in de afgelopen 2 weken 2 gerechten uit dit boek uitgeprobeerd; De glutevrije pannenkoeken met blauwe bessen, bananen en honing was mijn allereerste. Wat was dit ontbijt een feestje en ondanks dat de wat langere ingrediëntenlijst die in eerste instantie een beetje intimiderend was, bleek er ik al bijna alles ervoor in huis te hebben. Voor bijna alle recepten uit dit boek hoef je niet naar andere winkels dan de gewone grotere supermarkten, dat is iets wat ik zeer prettig vind! Het 2e recept wat ik uit heb geprobeerd was de Cajunkip met puree van zoete aardappel. Wat een verrassing! De kip smaakte met alle specerijen heerlijk en de puree was heerlijk smeuïg dat ik besloten heb hem altijd zo te gaan maken!
Zoals hierboven aangegeven zouden de recepten uit dit boek voor een beginnende kok misschien wat intimiderend kunnen zijn; de ingrediëntenlijst is soms wat langer en de technieken die Donal gebruikt zijn soms ook iets complexer. Maar ik merk wel, als nog enigszins beginnende kok, dat door de goede uitleg en soms wat kleine aanpassingen het echt niet meer zo moeilijk is! Eenmaal de meeste spullen in huis, is vaak al veel op voorraad hebben; er wordt namelijk veel met dezelfde ingrediënten gewerkt zoals Amandelmelk, Chiazaadjes en zoete aardappels.
Ik kijk alvast uit naar de volgende Nederlandse uitgaves van Donal, want hij heeft er echt een fan bij!

Donal Skehan, een Ierse kok die de Ierse Jamie Oliver wordt genoemd.
Deze omschrijving maakte me wel heel nieuwsgierig naar zijn nieuwste kookboek Vers!
Nieuw, wat hij heeft veel meer kookboeken geschreven , die ik – na het lezen van Vers! – zeker ook zal gaan lezen.
Als echte liefhebber van goede kookboeken met ook nog eens gezonde recepten en met erg mooie foto’s was dit boek voor mij een echte must have.
Donal Skehan heeft dit boek geschreven na een heftige burnout, ten gevolge van te hard werken en een te druk werkrooster.
Hij wilde graag zijn krachten hervinden, onder andere door gezond en vooral ook vers te gaan koken en eten.
Het eerste aan het boek wat opvalt, is dat Vers! er erg mooi en stevig uit ziet. Heel fijn voor een boek dat je graag en vaak zal willen gebruiken.
Mooie en kleurrijke cover ook, waarop ook Donal zelf te zien is, niet verkeerd, want Donal ziet er net zo goed uit als zijn recepten.
Vers! is opgedragen aan zijn echtegenote Sofie, die ook de cover foto gemaakt heeft.
Wat bij het openslaan van het boek opvalt bij het register, is de goede en duidelijke indeling, zoals daar zijn: de beste maaltijd van de dag, eten onderweg, supersnelle suppers, tijd voor een relaxed diner, toetjes en ander lekkers en als laatste, maar wel erg belangrijk, zoals zal blijken: voorraadkasten.
Want een goede en doordachte voorraad maakt het boodschappen doen en het koken een stuk eenvoudiger.
Donal streeft naar een voedingspatroon met veel verse groenten en fruit, volwaardige granen en minder, maar beter vlees.
Maar genieten is – naast balans – vooral waar hij voor staat.
Ook is er een rol weggelegd voor glutenvrije, lactosevrije en suikervrije recepten, voor mensen die deze voedingsmiddelen moeten mijden, maar altijd weer is de smaak het belangrijkste.
Ontbijt wordt wel eens de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd, via een goed en voedzaam ontbijt zet je je lichaam weer aan het werk na een nachtrust.
In Vers! staan verschillende goede, gezonde en inspirerende ontbijt recepten, van smoothies, via allerlei soorten pap naar bijvoorbeeld gepocheerde eieren met spinazie.
Donal legt ook goed het verschil uit in het bereiden van smoothies en sappen, er is namelijk een belangrijk verschil.
Via ontbijt gaat het boek naar de andere hoofdmaaltijden, ook lekkere en gezonde tussendoortjes worden niet vergeten.
Mijn favorieten zijn de chocolade taart met sinaasappel en de sticky toffee pudding met vijgen.
Ieder hoofdstuk wordt door Donal zelf ingeleid met persoonlijke inzichten en adviezen, erg leuk en boeiend om te lezen.
Het mag duidelijk zijn, dit kookboek is een echte must have voor de kookliefhebber die graag gezonde ingrediënten verwerkt tot een smakelijke maaltijd, waar iedereen van kan genieten.

Donal Skehan kreeg inspiratie om het boek ‘Vers’ te schrijven toen hij zelf te maken kreeg met totale uitputting. Hij wist niet dat hij zich zo moe en ellendig kon voelen en ging recepten schrijven om zulke problemen tegen te gaan. Het boek heeft een logische indeling en de mooie kleurenfoto’s maken het geheel compleet. Persoonlijke foto’s als ook foto’s van de recepten. Persoonlijke foto’s brengen je dichter bij de passie en het enthousiasme van de schrijver. Aangezien veel mensen tegenwoordig specifieke dieetwensen hebben, staan er ook recepten in met glutenvrije, lactose vrije en suikervrije opties. Door het lezen van de informatie heb ik nieuwe dingen geleerd zoals, sappen maak je in een sapcentrifuge en smoothies in een blender. Er staan gezonde en vooral ook ongewone recepten in zoals bijvoorbeeld de ‘Sapmuffins’ met chocolade glazuur gemaakt van o.a de pulp die je overhoud in je sapcentrifuge en normaal gesproken weg zou gooien. Het leuke met de muffins is dat je ze de avond van te voren klaar kan maken, dan heb je een lekker snel ontbijt. Ik vind het leuk hoe hij bij de meeste recepten een kort verhaaltje plaatst. Het is heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen of net even anders als dat men gewend is. Rode bietjes kook ik altijd eerst, ook als ik ze koud gebruik. In het recept ‘Regenboog bietjes salade’ worden de rode bietjes rauw verwerkt. En wie zou er ooit aan denken om eten te masseren? In dit boek leer je boerenkool te masseren tot een ideale basis voor een salade. Het eten is niet alleen lekker maar kan ook heel mooi zijn. Als ik kijk naar de Filotaart met pompoen, spinazie en kikkererwten, daar versier je elke eettafel mee. Mijn kinderen zijn gek op pizza dus, de Mediterrane groentetaart met een korst van geitenkaas en bloemkool zal ik zeker gaan maken als een veel gezonder alternatief. Ik ben gek op zoete aardappel en deze kom je ook veel tegen in verschillende recepten in dit boek waaronder de verrukkelijke zoete aardappel frietjes. Gelukkig voor mijn man staan er ook Indische en wat meer kruidige recepten tussen zoals de ‘Kruidige Indiase Dahl’. Daar zal ik hem zeker een plezier mee doen of de ‘Indiase kip met kardemom, coriander en Bulgur. Maar, hij is ook gek op dadels en kokos dus de ‘No bake chocoladetaart met sinaasappel zal er ook goed in gaan aangezien de taartbodem verse dadels bevat. En de ‘Kokoscake met mango en passievruchten is ook om je vingers bij af te likken. Mijn oog en vooral smaakpupillen gaan uit naar de ‘Sticky toffeepudding met geroosterde vijgen. Net als Donal heb ik ook altijd plaats vrij voor een toetje. Wat dacht je van ‘Cheescake met citroen en blauwe bessen of ‘Yoghurtpudding met pistache’? De worteltaart op blz 177 is een feestelijke aaanblik op elke tafel en smaakt gegarandeerd naar meer. Voordeel is dat deze 3 tot 5 dagen houdbaar blijft in de koelkast. En wat dacht je van de chocoladetaart op blz 178. Deze is toevallig ook nog glutenvrij. En wie had er ooit aan gedacht om rode bieten te verwerken in cupcakes? Op blz. 184 vind je het recept en ze zijn heerlijk.
Dit is mijn eerste boek van Donal Skehan. Het is zijn zesde kookboek. Ik ben na het lezen van dit boek toch wel heel nieuwsgierig om te zien wat er in de andere vijf boeken van hem staat.
Structureel is dit een mooi stevig boek, wat zeker bij normaal gebruik Jaren mee zal gaan. De vormgeving is ideaal en het ziet er mooi uit door de vele kleurenfoto’s en mooie overzichtelijke uitwerking.

Gewicht
0,953 Kg

Uit jaar:
2016

Uitvoering:
Hardcover

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Studio b'ij Barbera

Fotografie (Foto's)
Donal Skehan

Auteursfoto (Portretfoto):
James Byrne

Vormgeving binnenwerk: (255 tekens)
Louisse Leffler

Tekeningen van:
Sarah Leuzzi

Vertaald door:
Jacques Meerman

Oorsponkelijke titel
FRESH, Simple, delicious recipes to make yoy feel energised!

Aantal pagina's
223

NUR/NUGI
440 Eten en drinken algemeen

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss