Via partner

De broodbijbel alles over brood en brood bakken met een broodmachine of in de oven , Christine Ingram

Artikelnummer: 9789048303069
Artikel 12 van 89
€ 7,00
Overzicht

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

In al zijn vormen en variëteiten is brood overal ter wereld in de keuken een populair voedingsmiddel. Dit boek geeft u een uitgebreid overzicht van allerlei broodsoorten, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. De nuttige informatie, prachtige foto's en recepten om van te watertanden vormen een perfecte combinatie.

Dit uitvoerig naslagwerk gaat tevens in op elk aspect van uw broodmachine - van het proces van het broodbakken tot de verschillende instellingen, programma's en technieken - evenals op het maken van met de handgevormd brood en kleine broodjes.

Hier vindt u alles van uw gading, van eenvoudige broden tot de wat veeleisender handgevormde broden, broodjes en cakes. Van standaard witbrood, volkorenbrood en boerenbrood via Frans brood, vierzadenbrood, uienfocaccia, ciabatta en feta-olijvenbrood tot petit pain au chocolat, Deens fruitgebak, chocoladebrood, passiecake en vruchtenteabread.

Precieze aanwijzingen en foto's in fullcolour voeren u stap voor stap door de recepten naar een perfect resultaat!

eerder verschenen in twee afzonderlijke delen: Brood (9789059205550)+Het broodmachine bakboek (9789059205567)

MENINGEN: Dik bakboek met heel veel informatie over brood en broodbakken. Na een inleiding waarin hand- en machinebakken met elkaar worden vergeleken, volgen beschrijvingen van broodsoorten uit de hele wereld. Hierna komt een zeer uitgebreid overzicht van ingrediënten, technieken en hulpmiddelen die bij het bereiden van brood nodig zijn. De receptuur van broden uit de hele wereld volgt waarbij het bakken met de broodbakmachine een apart hoofdstuk is, met technieken en receptuur. Het maken van zoet gebak en gistcakes ontbreekt hier niet. Achterin een uitgebreid trefwoordenregister en voorin een duidelijke inhoudsopgave. Een compleet broodbakboek voor alle soorten liefhebbers. Uitermate kleine druk in drie kolommen met heel veel kleurenfoto’s in verschillende maten.

W.M. Bruins-Jorna

Onlangs dit boek ontvangen, en al lezend gesmuld van de plaatjes en recepten. Het boek begint met een overzicht van broden (zonder recept) wereldwijd, en geeft een uitgebreide beschrijving van het bereiden en bakken van brood, en informatie over de verschillende ingredienten (o.a. soorten meel en gist) en benodigdheden. Ook volgen recepten voor de (zuurdeeg-)zetsels 'Biga' en 'Chef'.
De daadwerkelijke (wereld-)recepten in het boek zijn deels gebaseerd op het bakken zonder broodbakmachine. Na een uitgebreide beschrijving van het gebruik van de broodbakmachine (en het aanpassen van bestaande recepten) bestaat vervolgens ruim 1/3 van het boek uit recepten gebaseerd op het gebruik van de machine, al was het maar voor het kneden en laten rijzen van het deeg. Ook hier weer recepten van hartige en zoete broden, en cakes.

Minpuntje is de betrouwbaarheid van de aanwijzingen. Mijn eerste baksel zou bijvoorbeeld knackebroodjes van 8 cm doorsnee opleveren (daar stond oorspronkelijk vast 8 inch, mede gezien de bijstaande foto). De aangegeven ovenstand leidde bovendien tot een sprintje naar de 'hush-'knop van onze brandmelder: verkoold baksel dus, en zelfs 40 graden minder was op het randje. Voorzichtigheidshalve zou ik elk recept dus eerst eens uitproberen alvorens het voor het 'eggie' te maken. Dit dempt mijn enthausiasme iets, maar al met al toch een mooi compleet en informatief boek.

Al bij het bekijken van dit boek word je enthousiast. Er staan vele aantrekkelijk foto's in full-colour in die het eindresultaat en een aantal stappen van het kneed- en bakproces laten zien. Dit werkt erg stimulerend; je hebt meteen zin om aan de slag te gaan.
Het boek bestaat voor de helft uit recepten van handgevormde broden en voor de helft uit broden uit de broodbakmachine. Er wordt voorafgaand aan de recepten informatie gegeven over meelsoorten en andere ingrediënten, keukengerei, technieken om te kneden en te vormen, tips en trucs, problemen oplossen, enz. Het is een erg uitgebreid boek met recepten uit alle delen van de wereld. Zo zijn er recepten voor Indiaas naanbrood, Amerikaanse bagels, Pools roggebrood en Zweeds knäckebröd. Maar er staan ook fijne basisrecepten in van broden die iedereen kent: bruin brood, wit brood, meergranenbrood. Bij de recepten voor de broodbakmachine wordt onderscheid gemaakt tussen broden die geheel zijn gemaakt met de broodbakmachine en broden waarbij het deeg door de machine is gekneed en gerezen, maar die met de hand verder worden gevormd en in de oven worden gebakken. Ook hierbij verrassende recepten zoals pizza, chocoladebroodjes en zelfs cakes. Er zijn ook recepten voor glutenvrije broden en zuurdesembrood.
Omdat het van origine een Engels boek is zijn sommige ingrediënten hier moeilijk verkrijgbaar. Voorbeelden zijn: moutextract, moutmeel, suikerstroop en moscovadesuiker. Een aantal tips: moutextract is via internet of bij een lokale bierbrouwer te verkrijgen, moutmeel bij een molen. Suikerstroop is hetzelfde als golden syrup (bij sommige supermarkten verkrijgbaar) en moscovadesuiker is te vervangen door donkere palmsuiker dat verkrijgbaar is bij de toko. Basterdsuiker wordt soms ook als alternatief genoemd, maar dit is eigenlijk te vochtig. Andere weinig voorkomende meelsoorten als gerstemeel en maïsmeel zijn bij de natuurwinkel te koop.
Helaas zijn bij mij niet alle broden even goed gelukt, maar dit is misschien ook te wijten aan mijn oude oven die niet helemaal goed werkt. De broden in de broodbakmachine kan ik nog niet beoordelen; ik heb er pas net één aangeschaft.
Al met al vind ik het een zeer compleet, handzaam, inspirerend en mooi vormgegeven boek. Ik heb er veel plezier van!

Geen 2010 pagina's - zoals hierboven staat - maar toch wel 512 pagina's heerlijke recepten en prachtige foto's op mooi stevig, glanzend papier. Alles over brood en aanverwant. Een zwaar, maar toch nog wel handzaam boek.
Hierin vindt u naast recepten voor gewoon brood ook luxe broodjes, broodkransen, pizza's, donuts, muffins, cakes etc. van over heel de wereld. Gebakken in de bakmachine, de oven, in stenen potten of zelfs in de friteuse.
Naast de herkomst van de recepten is er aandacht voor de basis-ingrediënten, maar ook voor toevoegingen zoals noten, zaden, vruchten, groenten etc. En natuurlijk uitleg over het vormen van luxe brood, zoals bolletjes, koffiebroodjes, vlechten, kransen, rollen etc.

Eerdere beschrijvingen van de inhoud van dit boek zijn al zo volledig , dat ik mij hier verder maar beperk door te zeggen dat ik dit boek zeker kan aanbevelen! Ik hoop dat mijn bovenstaande review hier nog iets aan heeft kunnen toevoegen.

Gewicht
1,242 Kg

Uit jaar:
2010

Uitvoering:
Paperback

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Ton Wienbelt, Den Haag

Fotografie (Foto's)
Fotografie: Nickey Dowey+Amanda Heywood

Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
Lay-out:Nigel Partridge

Vertaald door:
Yolanda Heersma+Dirk de Rijk+Mylène van der Nagel+Loes Talma

Aantal pagina's
512

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2025 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss