Via partner

Zelf wijn maken praktische informatie voor beginnende en gevorderde wijnmakers , Cyril J.J. Berry Serie: Wenk

Artikelnummer: 9789021514116 / 9021514117
Artikel 4 van 4
€ 8,00
Overzicht

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

Alle informatie die u nodig hebt om zelf de heerlijkste wijnen te maken.

Dit handboek voor de wijnmaker bevat een uitgebreid overzicht van de technieken, duidelijke instructies bij de bereidingswijze en een groot aantal recepten voor heerlijke wijnen. Helder omschreven en voorzien van duidelijke uitleg is dit boek onmisbaar voor iedere wijnliefhebber.

Wordt een van de vele duizenden gelukkigen die de afgelopen jaren deze intrigerende en dankbare hobby hebben ontdekt. Want niets schept zo veel voldoening als het ontkurken van een fles zelfgemaakte wijn, om daar vervolgens heerlijk van te genieten.

C.J.J. Berry is een begrip in de wijnmaakwereld, en hij heeft met dit praktische boekje inmiddels miljoenen mensen kennis laten maken met deze prachtige hobby.

MENINGEN: Dit boek heeft bijna alles in zich wat je als beginnend wijnmaker nodig hebt. Waarom bijna? Het enige wat ontbreekt is de eigen inbreng van de lezer en de creativiteit van de amateurwijnmaker om zijn wijnen zo te maken dat ze voor zijn/haar gevoel lekker en smaakvol zijn. Berry heeft als geen ander een begrijpend boekje geschreven en de stof aangedragen die minimaal nodig is om succesvol te kunnen werken om zo tot een succesvol resultaat te komen. De recepten in het boekje zijn stuk voor stuk uitvoerbaar en van zo'n eenvoud dat je hier als amateur wijnmaker je eigen lusten op kan botvieren en je eigen draai kan geven. De ruimte voor experimenten zijn ruimschoots aanwezig. Voorts zijn de meningen die Berry schrijft uit een opjectief oogpunt geschreven en zijn niet opdringerig of beetweterig. Een perfecte handleiding voor een fantastische hobby.

Dit boek van de Engelse zelfwijnmaker van het eerste uur is vertaald door de bekendste en ook zeer deskundige Nederlandse wijnmaker Van Schaik. Het boek bevat beschrijvingen van de voor het zelf wijnmaken benodigde ingrediënten, gereedschappen, werkwijzen en methodes. Ook wordt informatie gegeven over wijnmaakgilden, wijnwedstrijden, etc. Het boek bevat een groot aantal recepten (per maand gerangschikt), illustraties (foto's en tekeningen in zwart-wit), enkele advertenties, een inhoudsopgave en een redelijk register. Het is vlot geschreven, bevat veel duidelijke en relevante informatie voor met name de beginnende wijnmaker. Het zou aan overzichtelijkheid gewonnen hebben met een indeling in hoofdstukken en paragrafen. Al met al een van de beste boeken voor de beginnende zelfwijnmaker. De 20e druk werd ten opzichte van de vorige uitgebreid met een aantal recepten en wat informatie over recente wijnmaakontwikkelingen; dit is een ongewijzigde druk van die 20e herziene druk.Redactie

 

Gewicht
0,288 Kg

Uit jaar:
1976-1996

Uitvoering:
Paperback

Uitgever(Label):
Kosmos, Utrecht

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Karel van Laar

Fotografie (Foto's)
C. Green, D. Smith, C. Berry,J. Berrevoets, R. Oreel

Omslagfoto: (255 tekens)
Gerhard Jaeger

Vertaald door:
Jan van Schaik

Oorsponkelijke titel
First Steps in Winemaking

Aantal pagina's
150 excl. literatuur

NUR/NUGI
NUGI 421 – kookboeken, receptenboeken, voeding en genotsmiddelen ook wijn en kaasboeken en populaire dieetboeken

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2025 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss