Via partner
Lekker Zonder Zout smakelijke en pittige recepten voor elk moment van de dag , Anneke Geerts
Artikelnummer: 9789021543611 OverzichtKLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER
Dat gezond eten niet zou samengaan met lekker eten, is een fabeltje. Als het voor de gezondheid nodig is minder zout te eten - en dat geldt voor heel veel mensen - is dat in het begin even wennen. Maar er zijn allerlei handige en simpele tips om elke dag te gebruiken. Hoe maak je de jus pittig? En op welke manier merk je bij het bereiden van bijvoorbeeld vis- en vleesgerechten eigenlijk niet eens meer dat de zoutpot er niet aan te pas is gekomen?
Lekker zonder zout staat boordevol met recepten voor de warme maaltijd. Ze zijn geschikt voor iedereen die bewust met z'n gezondheid om gaat. En de recepten passen in een natriumarm dieet dat u op medische indicatie volgt. Ze houden rekening met de adviezen van de behandeld arts en diëtist en bevatten onder meer suggesties voor combinatie met andere gerechten en variatietips. Met lekker zonder zout merkt u dat 'minder zout en lekker eten' veel minder moeilijk is dan u dacht. Probeer de recepten, combineer ze en geniet van de maaltijden.
Lekker zonder zout , voor een lekker gezond leven!
Bijna een miljoen mensen in Nederland hebben een reden om een zoutloos of zoutarm dieet te volgen. Een zoutarm dieet kan immers de kans op hart- en vaatziekten verkleinen, en is voor nierpatiënten en diabetici een absolute must.
Toch is zoutloos eten een stuk moeilijker dan het lijkt. De meeste (half-)producten bevatten zo veel zout dat bij gebruik de dagelijkse hoeveelheid al wordt overschreden.
In samenwerking met de Nederlandse Hartstichting verschijnt daarom Lekker zonder zout , een kookboek dat voldoet aan alle eisen van een natriumarm dieet.
MENINGEN: Goed boek voor mensen die voor de eerste keer geconfronteerd worden met een zoutloos dieet. Goede tips en vooral ook lekkere recepten
In dit handzame kookboekje (met spiraal) staan veertig recepten, specifiek geschikt voor personen die geen zout mogen gebruiken in de warme maaltijd. De eerste acht bladzijden omvatten uitleg over gezonde voeding, het waarom van minder zout en het voorkomen van natrium in levensmiddelen. Tevens de praktische kanten van minder tot geen natrium gebruiken en de consequenties hiervan zowel bij inkoop als bij bereiding. De recepten bestaan uit hartige hapjes en gerechten voor de warme maaltijd, exclusief nagerechten. Het zijn eenvoudige recepten met adviezen voor variaties en/of gebruiksmogelijkheden. Per bladzijde een gerecht met kleine kleurenfoto, duidelijke ingrediëntenlijst en puntsgewijze receptuur. Indien mogelijk wordt gebruik gemaakt van natriumarme voedingsmiddelen zoals kaas en bouillonpoeder. Alle gerechten zijn voor twee personen. Enkele magnetron- en ovenrecepten. Voor de beschreven doelgroep een duidelijk, doch eenvoudig kookboek. Alfabetisch register. C. Witjens-v.d. Burg
Gewicht
0,26 Kg
Uit jaar:
2003
Uitvoering:
Spiraalgebonden
Uitgever(Label):
Culinaire Boekerij maakt deel uit van Kosmos, Utrecht
Uitgever(Label)(voor België):
Culinaire Boekerij maakt deel uit van Kosmos, Antwerpem
Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Studio Jan de Boer bno
Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
Studio Angela Damen (Utrecht)
Aantal pagina's
95
NUR/NUGI
443 Dieetboeken