MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT
Een Jaar In Mijn Keuken Recepten Van De Seizoenen Vol Vernieuwende Smaken , Skye Gyngell
Artikelnummer: 9789059561854 OverzichtSimpele, zuivere en duidelijke smaken. Dat zijn de belangrijkste karakteristieken van de gerechten in Een jaar in mijn keuken. Skye Gyngells creatieve, toegankelijke manier van koken wordt geïnspireerd door de seizoenen en door haar basisrepertoire: een reeks eenvoudige gerechten en smaakgevers die op een verrassende manier met seizoeningrediënten tot nieuwe gerechten gecombineerd kunnen worden. Door de seizoenen heen combineert Skye dit repertoire met verse producten waardoor schitterende gerechten ontstaan.
De ruim 100 recepten in dit boek zijn speciaal samengesteld om optimaal te genieten van seizoenproducten op hun allerbest. Skye lardeert de recepten met tips, goede raad, serveersuggesties en ideeën voor variaties. Haar enthousiasme voor lekker eten is een voortdurende bron van inspiratie in dit schitterend geïllustreerde kookboek. Met de verfrissende en originele benadering en, boven alles, prachtige toegankelijke recepten wordt Een jaar in mijn keuken beslist een klassieker.
MENINGEN: In Zuidwest-Londen, in Richmond aan de Thames, ligt een tuincentrum waar behalve planten ook tuinmeubelen, serviezen en andere aantrekkelijke accessoires zijn te vinden. In een oude kwekerij The Petersham Nurseries werd een restaurant gevestigd, Petersham Cafe, waar de Australische auteur chefkok is. Het restaurant kreeg een aantal onderscheidingen, alle reden om deze chef te vragen naar haar recepten. Die staan in dit mooie, zeer verzorgd uitgegeven kookboek. De recepten staan er, uiteraard, op seizoen: lente, zomer, herfst en winter, want er wordt veel gekookt met de producten uit de tuin. Vooraf basisrecepten waarnaar in de andere recepten steeds wordt verwezen. Gyngell let erg op smaak en verdeelt die smaken dan ook in boventonen en ondertonen om zo ook weer op de seizoenen te kunnen inspelen. De Italiaanse keuken is een grote inspiratiebron en haar combinaties van ingredienten zijn origineel en zeer harmonisch. Mede door de prachtige fotografie een inspirerend kookboek voor echte hobbykoks. Papieren foto-omslag, drie leeslinten. Met receptenregister.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Samen met haar nieuwst boek de twee mooiste kookboeken die ik heb (en dat zijn er best veel). In dit boek eerst een aantal pagina's basisingredienten met uitstekende uitleg over het combineren van smaken. De foto's zijn prachtig en van elk recept wordt je opnieuw enthousiast. Inderdaad ook een aantal vrij luxe ingredienten, maar voor de gemiddelde hobby-kok zeker een leuke uitdaging. Veel gerechten kosten bovendien niet veel tijd en zijn dus ook prima voor doordeweeks. Ik kan hier elke dag opnieuw in lezen!
Dit is een kookboek om gelukkig van te worden. Een klein citaat: 'Eten is alleen echt fantastisch als u uw hart en ziel erin hebt gelegd.' Dat zegt heel veel over dit bijzondere kookboek. Op een van de eerste pagina's vind je de smaakladder, waarbij Skye Gyngell haar kookfilosofie uitlegt. Van aardse ondertoonsmaken tot frisse boventonen. Je reinste poezie dit boek. Ze gebruikt een basisrepertoire aan gerechten en smaakgevers en combineert deze met seisoensprodukten. Dat is proefbaar verrukkelijk. Alles wat ik uit dit boek tot nu toe heb gekookt is ronduit zalig. Het is meer dan gewoon koken en een recept volgen, het is leren je zintuigen te gebruiken, waarbij smaak het allerbelangrijkste is. Een boek om levenslang uit te kunnen koken. Joke
Dit is absoluut mijn favoriete kookboek en ik heb er nogal wat. De gerechten smaken gewoon fantastisch, zelfs als je er wat ingrediënten uit laat blijft het een smaakfestijn op je tong!
De recepten zijn niet moeilijk hoewel ze ingewikkeld kunnen ogen is er nog nooit wat mis gegaan bij mij. Ik ben ook nog geen vies gerecht tegengekomen. Pas als je hier iets uit hebt gegeten weet je wat lekker eten echt is!
Gewicht
0,881 Kg
Uit jaar:
2006
Uitvoering:
Hardcover
Vertaald door:
Hennie Franssen-Seebregts+Marthe C. Philipse
Oorsponkelijke titel
A year in my kitchen
Aantal pagina's
256
NUR/NUGI
440