MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT
Culinaire Etiquette Omgangsvormen Aan Tafel , H. Hanisch
Artikelnummer: 9789038915593 / 9038915594 OverzichtVerzorgde gastvrijheid is een kwestie van cultuur, eten en drinken in gezelschap is een kwestie van tradities. Het genot is echter maar half zo groot, wanneer de spelregels onbekend zijn.
Culinaire etiquette geeft alle informatie over gedragsregels bij eten en drinken:-Basisregels voor tafelcultuur en tafelschikking-Aanwijzingen voor het eten van 'moeilijke' gerechten zoals kreeft en uiensoep-Veel praktische tips over hoe men gasten thuis en in het restaurant op voorkomende wijze onthaalt-Hoe men als gast onverkwikkelijke situaties hanteert en in alle omstandigheden zijn waardigheid behoudt. Een boek voor de moderne generatie.
MENINGEN: Overzichtelijk etiquetteboek met duidelijke adviezen voor tafeletiquette, het ontvangen van gasten thuis en in een restaurant, correct gedrag als gast enz. Met richtlijnen voor het tafeldekken voor een eenvoudig en voor een uitgebreid couvert, aandacht voor het bepalen van de ruimte voor stoelen en tafels. Handig hierbij is een schematisch overzicht van de diverse bestekdelen; waarvoor ze nodig zijn en hoe ze te gebruiken, gevolgd door een lijst van 'lastige' gerechten met aanwijzingen hoe die te eten. Behandeld worden het thuis ontvangen van gasten (eventueel met hulp van een cateraar), schema's van voorbereidingen, toelichting op diverse ontvangmomenten. brunch, lunch, thee, koffietafel, diner, cocktailparty enz. en het organiseren van een feest buitenshuis: kleding, geschenken, tafelspeeches enz. Tot slot een lijst van culinaire termen. De regels worden geïllustreerd met schematische overzichten, verduidelijkende tekeningen en aardige foto's. Nergens stijf of overdreven. Alfabetisch trefwoordenregister.
(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)
Als leermeester van vele leerlingen van het horeca onderwijs geef ik dit boek namens mijzelf als cadeau mee wanneer het de laatste werkdag is van een leerling. Word altijd zeer gewaardeerd en positief ontvangen!
Gewicht
0,425 Kg
Uit jaar:
1999-2004
Uitvoering:
Hardcover
Vertaald door:
Studio Imago
Oorsponkelijke titel
Kulinarischer Knigge, Umgangsformen rund um Essen und Trinken
Aantal pagina's
184