MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT
De kleine vegetariër vegetarische gerechten voor kinderen van 0-15 jaar (en hun ouders!) , Antoinette Hertsenberg
Artikelnummer: 9789061128090 OverzichtWie is de kleine vegetariër? Zijn dat al je kinderen, omdat je besloten hebt ze allemaal vegetarisch op te voeden? Of is het één van je kinderen, die (soms op zeer jonge leeftijd) ineens tot het inzicht kwam dat hij of zij geen dieren meer wil eten? Of is er helemaal geen echte vegetariër thuis, maar wil je proberen om eens wat minder vlees te eten, om welke reden dan ook? In welke categorie je jezelf ook plaatst: dit boek is er voor jou.
In De kleine vegetariër geven Antoinette Hertsenberg en diëtiste Marion Pluimes tips, adviezen en vooral heel erg veel lekkere en voedzame recepten voor kinderen van alle leeftijden. Van baby's, peuters en kleuters tot aan tieners; voor iedere groep zijn er lekkere vegetarische recepten, die bovendien - met een beetje hulp - ook door de kinderen zelf gemaakt kunnen worden.
De kleine vegetariër geeft:
- informatie over gezonde en gevarieerde voeding
- inzicht in het samenstellen van een afwisselende vegetarische maaltijd
- tips en adviezen over vegetarisch eten tijdens de zwangerschap
- per leeftijdscategorie aan wat je kind aan voedingsstoffen nodig heeft
- ruim 75 originele en gezonde recepten
MENINGEN: Na 'De dikke vegetarier' van M. Bittman en 'De dunne vegetarier'* van A. Hertsenberg is deze 'kleine' de derde in een reeks: 'voor kinderen van alle leeftijden' (= 0-15 jaar). Hoofdauteur is een dietist met een antroposofische kijk op voeding. In sommige opzichten zijn haar adviezen tegenstrijdig met de in Nederland geldende, wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen voor goede voeding. Het voorwoord is geschreven door Antoinette Hertsenberg, bekende Nederlander met al enkele vegetarische kookboeken op haar naam. Haar eigen recepten zijn eigentijds, snel met een duidelijk mediterrane invloed. Dit boek hinkt op twee gedachten: enerzijds de antroposofische voedingsleer die zeer afwijkt van het gangbare en gebruik maakt van minder bekende producten. Anderzijds het trendy image van vegetarisme, aantrekkelijk gemaakt door kleurige foto's en het voorwoord van een BN-er. Op de foto's wordt afgebeeld wat in het boek ontraden wordt: wraps van wit meel, kersenflapje van wit vet bladerdeeg met veel suiker, fruit uit een heel ander seizoen dan het afgebeelde etc. Bevat ook sluikreclame voor Albert Heijn. Doelgroep: ouders van kinderen die vegetarisch willen eten. Met bibliografie en register.
Ieneke Fonck
Ik was zo nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek dat ik het na aanschaf in de trein terug naar huis heb zitten lezen. Woorden om de inhoud te omschrijven zijn 'bruikbaar' , 'praktisch toepasbaar', 'smakelijk', 'voedzame gerechten' en 'eenvoudig' (in de betekenis van: een ingredientenlijst die te overzien is en een werkwijze waarbij je niet een hele dag in de keuken hoeft te staan).
Recepten die ik heb uitgetest op feestjes, waaronder de champignonpaté, speltsalade en dadelwalnotencake, bleken een groot succes. Verder vond ik er basisrecepten in terug waar je altijd op terug kunt vallen voor sauzen en vegetarische bouillon. Ook banket zonder geraffineerde suiker ontbreekt niet.
Dit boek sluit naadloos aan bij mijn wens mezelf te voeden met natuurvoeding – pure voeding zoals voeding bedoeld is. Dat niet alles aansluit bij de reguliere manier van voeden, is een feit. Echter, wie verschil wil maken ( in dit geval met betrekking tot gezondheid van kinderen) moet zich durven onderscheiden. En dat doet deze auteur.
Goede recepten, Inspirerend.
Gewicht
0,617 Kg
Uit jaar:
2010
Uitvoering:
Hardcover
Aantal pagina's
141