Via partner

Wat zit er in uw eten? de gids die u alerter maakt op al die E-nummers , Corinne Gouget

Artikelnummer: 9789077788288
Artikel 10 van 10
€ 3,00
Overzicht

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

Begin 2007 was Will Jansen voor een culinaire reis in Frankrijk en zag in een boekwinkel het boekje Additifs Allimentaires liggen. Hij was toen druk bezig met de Culinaire Almanak en vooral de wikkels van de kant-en-klaarmaaltijden die getest werden, hadden zijn aandacht getrokken. Op internetsites als www.aspartaam.com las hij een verontrustend verhaal over E-nummers die zonder enige terughouding aan zijn eten toegevoegd worden. Terug in het hotel begon hij het boekje te lezen. Het is geschreven door Corinne Gouget en het benoemt alle tot nu toe bekende E-nummers en hun bijwerkingen. Veertien jaar heeft Gouget onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje. Will Jansen besloot de gids te vertalen voor de Nederlandse markt. Regelmatig kwam hij geschokt vertellen dat er zoutzuur, chloor of aluminium in zijn - en uw - eten zit. Gewoon eten dat we nietsvermoedend bij onze goed gesorteerde supermarkt kopen. En we eten zo gezond en bewust en we kopen biologisch, maar het zit echt overal in. Deze gids beschrijft alle E-nummers en hun bijwerkingen. Daar kan discussie over ontstaan, maar hoofddoel is dat mensen meer gaan nadenken over wat ze in hun mond steken.

De gifgids "Wat zit er in uw eten?" is een bewerking van Will Jansen naar het een Frans gidsje van Corinne Couget.

Schokkende feiten over de e-nummers in onze voeding passeren de revue. De onschuldige consument in de supermarkt lijkt door gifmengers te worden misleid. Aspartaam (E951) dat veel in lightproducten wordt gebruikt is de grootste boosdoener. "Het is puur gif met een lijst van bijwerkingen die variëert van
lichte hoofdpijn tot hersentumoren" aldus de auteur. Het gidsje is handzaam opgemaakt in pocketformaat zodat iedereen het bij zich kan hebben tijdens het boodschappen doen. De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is ok, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden. De meeste E-nummers staan in het rood. Men verwacht niet dat giftige ingrediënten door de autoriteiten toegestaan worden. Het bestuderen van etiketten en verpakkingen levert pas een schat aan informatie zodra men kan opzoeken wat de toevoegingen betekenen.

Couget bestudeert al meer dan veertien jaar de giftigheid van voedseladditieven en heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd. Van haar hand kwam het gidsje "Additifs Allimentaires". Will Jansen is als auteur van de Culinaire Almanak en uitgever van het tijdschrift Bouillon "culinair expert". Hij liep in Frankrijk tegen dit gidsje op en werd er zo door gegrepen dat hij besloot het te vertalen voor de Nederlandse markt. Er is geen gids als deze in ons land. Het is klein genoeg om in je tas te steken en overal mee naar toe te nemen.

MENINGEN: Al die tijd dachten we toch dat we bewust en verantwoord aten, maar helaas minder was waar... Zelfs kinder-eten en -drinken zit vol met "rode" (dus gevaarlijke) e-nummers. De pakjes sap die wij elke dag onze kinderen mee naar school gaven bevatten 4 rode kankerverwekkende e-nummers! De kinder-vitaminen van Davitamon zitten vol met Aspertaan en alle makkelijke pakjes/ zakjes en potjes zitten vol met smaakversterkers.
Het is even omschakelen, maar zonder pakjes en zakjes koken is helemaal niet moeilijk. Ah.nl heeft voldoende pure echte recepten!
Wij hebben 10 boekjes gekocht (voor onze collega's) en gaan niet meer zonder het boekje boodschappen doen.

Beknopte informatie over alle in voedingsmiddelen toegestane additieven met een geregistreerd E-nummer. In het voorwoord geeft de auteur aan verbijsterd te zijn hoe makkelijk er met de kwaliteit van eten wordt gemanipuleerd om de kleur, smaak, smeerbaarheid, versheid en houdbaarheid te beïnvloeden. Niet alle E-genummerde additieven zijn slecht. En voedingsmiddelen zonder E-nummers zijn niet altijd veilig. Deze gids is opgesteld naar aanleiding van een aantal wetenschappelijke studies en internationale bronnen. Door de kleuren groen, oranje en rood wordt direct aangegeven hoe veilig een additief is. Sommige additieven die enorm gevaarlijk zijn, zoals aspartaam (E951, in veel frisdrank) en mononatriumglutamaat (E621, dat verzadiging voorkomt) krijgen extra aandacht. De auteur is een Franse onderzoekster van E-nummers. Een gidsje voor iedereen die gezond wil eten. Het is bewust in klein formaat voor in de binnenzak bij het boodschappendoen. Update van de oorspronkelijke uitgave uit 2007.Ir. K.W. Sijtsma MBA

beschrijft goed .. wat er in je voedsel zit

Dit boekje hoort nu bij mijn standaard tas uitrusting, dan heb ik hem altijd bij me tijdens het boodschappen doen. Ik stond er versteld van in hoeveel van ons dagelijks voedsel aspartaam en andere troep zit. in kinderproducten, niet normaal! Dankzij dit boekje bij ons thuis niet meer. het is even wat werk, maar als je eenmaal alles hebt nagekeken, is het zeker de moeite waard. Overigens voor alle "foute" producten is 9 van de 10 x een goede vervanger te vinden. Ik zou zeggen, zeker tegen mensen met kinderen met adhd, lees dit boekje, u zult versteld staan!!

Dit boekje was voor mij de aanzet om mijn levensstijl om te gooien. Ik koop nu geen producten meer met e-nummers, ook ben ik biologisch gaan eten. Sindsdien geen gezondheidsklachten meer en 5 kilo kwijt! Eyeopener en lifechanging!

Een boekje dat niet mag ontbreken in je boodschappen- of handtas. Het geeft duidelijke informatie over de E-nummers en hun mogelijke bijwerkingen. De vorige uitgave heb ik 11 jaar bij me gehad. Deze uitgave is een bijgewerkte versie, met aanvullingen en wijzigingen.

heel veel nuttige informatie over wat er in ons eten zit.
het merendeel van de e-nummers zijn erg slecht voor je gezondheid.
Zoals zoetstoffen (aspartaan) conservermiddelen , kleurstoffen.
Wij eten voornamelijk biologische produkten, maar dat lukt niet altijd daarom dit boekje gekocht.

Het boekje stikt van de fouten. E-nummers worden gekwalificeerd als groen, oranje en rood. Groen is veilig, rood is gevaarlijk en oranje is oppassen. Hier een aantal fouten:
Oranje: E160d, lycopeen, is de kleurstof uit tomaten, rozebottels en watermeloenen. Dus die niet meer eten?
Rood: E250, natriumnitriet. Conserveermiddel dat zelfs in biologische producten wordt toegepast. Gouget: hyperactiviteit, astma, slapeloosheid, misselijkheid, kankerverwekkend, enz. De toegepaste hoeveelheden zijn zo klein dat er geen gevaar is voor de gezondheid. Het niet gebruiken van een conserveermiddel kan veel eerder ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen: salmonella-infecties, voedselvergiftiging of erger. Natriumnitriet remt de gevreesde bacterie Clostridium botulinum, die in bedorven vlees het gif botuline aanmaakt en zo botulisme veroorzaakt.
Oranje: E270, melkzuur. Gouget: Darmstoornissen bij baby’s en kinderen. Dus weg met die gezonde melkzuurbacteriën? In kinder- en zuigelingenvoeding komt melkzuur niet voor. In producten als yoghurt en karnemelk zit altijd melkzuur, dus dat niet meer drinken?
Rood: E284, boorzuur. Gouget: gevaalijk synthetisch conserveermiddel. Diarree, beschadiging organen, menstruatiestoornissen, eetstoornissen, haaruitval, e.d. De EFSA (European Food Safety Authority) heeft juist boorzuur als veilig bestempeld om toe te passen in bijvoorbeeld supplementen.
Oranje: E300, ascorbinezuur. Dit is vitamine C, dus geen fruit en groente meer eten?
Oranje: E333, calciumcitraat. Gouget: bij grote hoeveelheden huidreacties en aften. Typisch dat calciumcitraat vaak wordt toegepast in orthomoleculaire supplementen als bron van calcium.
Oranje: natuurlijke verdikkingsmiddelen die al heel lang worden toegepast, zoals agar-agar (E406), guarpitmeel (E410), johannesbroodpitmeel (E412), xanthaangom (E415) worden ingedeeld als oranje met vage verdachtmakingen.
Rood: E441, gelatine. Een heel verhaal over onwaarschijnlijke risico’s met de aanbeveling: echt vermijden. Slaat nergens op. Gelatine wordt ook veel toegepast in (orthomoleculaire) supplementen: softgels zijn van gelatine! Iedereen die vlees braad met bot er in (karbonade, kip) krijgt ook gelatine binnen.
Rood: E508, kaliumchloride. Gouget: darmstoornissen, darmzweren, overgeven diarree, verzwakking, shock, interne bloedingen. Echt vermijden. Volledige onzin. Kaliumchloride wordt veel gebruikt in supplementen en in dieetzout als alternatief voor natriumchloride (keukenzout).
Wie is mevrouw Gouget? Nergens op internet is te vinden wat haar wetenschappelijke competenties zijn, die bezit ze namelijk niet. Daarnaast houdt de dame zich op in dubieuze kringen. Vaccinaties? Niet doen. Kanker regulier laten behandelen? No go.
Slecht boek, niet kopen.

Het is één boekje wat iedereen zou moeten lezen.

na een tijdje speculeren over de welbekende E-nummers, zijn we toch eens echt gaan uitzoeken wat die E-nummers nu daadwerkelijk betekenen! na dit boekje kijk je veel anders tegen producten aan. in eerste instantie wilde we nog geen eens een boodschappenlijst meer maken. want tja, die troep met die E-nummers... die eten we niet meer!!
maar zo wilden we niet gaan leven. het moet wel leuk blijven. en aangezien we graag van eten houden, werd het wel erg moeilijk. we hebben dit boekje aangeschaft om te weten waar zitten nu allemaal "slechte" E-nummers in, en op welke producten kun je het beste beperken. dat weten we nu. er zijn producten die we echt niet meer aanschaffen. maar natuurlijk zijn er ook artikelen die we zo nu en dan kopen, maar waarvan we weten: eet dit met mate! want in principe zitten in heel veel producten E nummers. en het eten moet wel nog te eten en lekker blijven. dit boekje is gewoon een must have om te weten wat er eigenlijk allemaal in ons eten gestopt wordt. en misschien je eetpatroon te veranderen?? succes!!

Wij zijn na het lezen van dit boekje ons gaan verdiepen in voeding. Het is in de eerste instantie een hele omschakeling. Maar het kan ! Wij zijn al 1,5 jaar helemaal E vrij ;)
Je moet zelf leren koken en een expert worden in verpakkingen lezen. Inmiddels zijn we ook suiker vrij.
Na het lezen van dit boekje zijn wij 10 kilo af gevallen zonder 1 dieet. Het laten staan van de toegevoegde suikers zorgde voor 12 kilo er blijvend af! In totaal 22kg zonder diëten alleen verpakkingen lezen en lekker zelf koken. Ik mag ook met trots zeggen dat met mijn nieuwe eetpatroon ik medicijn vrij ben. Geen allergieën en eczeem. Ik raad iedereen dit boekje aan. Weet wat je eet !

 

Gewicht
0,097 Kg

Uit jaar:
2006-2009

Uitvoering:
Paperback

Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
H. Slaterus

Vertaald door:
Alexandre Bellion+Will Jansen

Aantal pagina's
88 of 91 of 96

NUR/NUGI
GEEN OPGAAF

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss