Via partner

De Indiase keuken van Anjum De Lekkerste Indiase Recepten Van Nu , Anjum Anand

Artikelnummer: 9789021545905
Artikel 4 van 42
€ 5,00
Overzicht

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

Indiërs zijn enorm trots op de Indiase keuken en dat is niet voor niets! Dit fascinerende land heeft culinair veel meer te bieden dan de alom bekende kip tandoori en hete curryschotels: de originele Indiase gerechten zijn vaak heel licht en leggen de nadruk op versheid, aroma en kleur. Aan de hand van meer dan honderd eenvoudige maar overheerlijke gerechten neemt Anjum ons mee op een culinaire rondreis door haar betoverend mooie vaderland. Met frisse recepten voor hapjes, lichte maaltijden en vis-, kip-, vlees-, groente-, bonen-, brood- en rijstgerechten toont De Indiase keuken van Anjum ons dat elke Indiase regio zijn eigen stijl en specialiteit heeft, die u met dit kleurrijke boek in een handomdraai bij u thuis op tafel kunt toveren.

MENINGEN: De charmante schrijfster was zeer succesvol met haar kookprogramma voor de BBC 'Indian food made easy'; alle reden voor de uitgave van dit aantrekkelijke kookboek. In de inleiding wordt informatie gegeven over de Indiase keuken, ingredienten en keukentechnieken, gevolgd door basisrecepten voor o.m. specerijenpasta's. Hierna de recepten: voor lichte maaltijden en tussendoortjes, daarna op hoofdingredient: vis, kip, vlees, groente, bonen erwten en linzen, rijst en brood, raita's en chutneys, nagerechten en dranken. Ze worden afgewisseld met informatie over de keukens van een aantal Indiase deelstaten, over ayurveda en over gastvrijheid. De recepten zijn origineel, veel is ook geschikt voor vegetariers. De meeste ingredienten zijn, zeker in toko's, goed verkrijgbaar. Het boek wordt afgesloten met een verklarende lijst van ingredienten en keukengerei en een alfabetisch receptenregister. Mooie foto's. Jammer van de kleine druk van ingredientenopgave en recepthandelingen, in tegenstelling tot de persoonlijke inleidingen bij elk recept. Goed uitvoerbare recepten voor een breed publiek. Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Goede recepten.Ik heb dit boek vorig jaar aan mijn moeder gegeven als moederdagcadeau omdat zij graag een keer echt Indiaas wilde eten. De foto's in het boek zijn een goede weergave van hoe de recepten er uiteindelijk uitzien. De historische achtergronden van de verschillende streken van India en de plaatselijke recepten maken dit ook een informatie kookboek. De recepten zijn makkelijk te volgen en alle bijzondere kruiden en specerijen zijn goed te verkrijgen bij de lokale toko.

Inmiddels heb ik al veel recepten uit dit boek geprobeerd. Vooral de rode kip uit Goa en de pittige puree zijn bij ons thuis favoriet. Anand schrijft dat sommige recepten erg heet zijn. Ik vermoed dat haar recepten aangepast zijn aan de Westerse keuken want bij ons thuis, waar wij zeer geregeld heet eten, vinden wij de scherpe recepten zoals ze in het boek staan vaak niet heet genoeg.

Naast de scherpheid van de gerechten zijn ook de ingredienten aangepast aan de Westerse smaak. Zo zijn er in dit boek een aantal recepten met linzen te vinden, welke vooral populair zijn in de Britse keuken. In vergelijking met de hoeveelheid recepten voor vlees en vis zijn er weinig recepten voor groenten.

Als je een echte vlees- of viseter bent en graag de Indiaase keuken wil proberen zonder al teveel poespas of een keer iets anders wilt eten dan aardappelen, groente, vlees raad ik je dit boek ten zeerste aan.

Gewicht
1,033 Kg

Uit jaar:
2009

Fotografie (Foto's)
Vanessa Courtier

Vormgeving binnenwerk: (255 tekens)
2-D'sign, Hilversum

Zetwerk:
2-D'sign, Hilversum

Vertaald door:
Constance Eenschooten

Oorsponkelijke titel
Anjum's New Indian

Aantal pagina's
256

NUR/NUGI
442 Keuken per land en streek

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss